Noutăți 2019

Primele 6 luni ale anului 2019 au fost foarte încărcate. Pe lângă proiectele zilnice am întâlnit provocări noi însă am și avut realizări.

Am fost plăcut surprinși să primim solicitări de asistare în obținerea unui loc de muncă.

Am fost invitați la festivitățile de absolvire a școlii generale a copiilor care participă la programul nostru educativ. 26 dintre acești copii au decis să își continue studiile mai departe.

De asemenea am reușit să asistăm una dintre beneficiarele noastre în găsirea unui loc permanent în cadrul unui cămin pentru seniori.

Mai jos vom trece în revistă cele două noi proiecte.

La finalul anului 2018 am primit prin donații aproximativ 150 de rame de ochelari pentru copii și adulți. Cu ajutorul acestor donații am putut stabili un parteneriat cu un cabinet de optică medicală din oraș. În schimbul ramelor de ochelari, acest cabinet de optică oferă lentilele și manopera gratuit beneficiarilor noștri, cu precădere celor minori. În anul 2019 până acum am asistat 9 persoane cu ochelari de vedere, majoritatea fiind copii.

Începând cu luna iunie am introdus un nou proiect dedicat femeilor însărcinate. Am observat un trend și o nevoie în creștere pe acest palier. Lipsa unui loc de muncă și a educației constituie principalul impediment în accesarea serviciilor medicale destinate femeilor însărcinate și a lăuzelor. Deși serviciile medicale sunt gratuite pentru femeile însărcinate, aceste servicii nu pot fi accesate decât după ce viitoarele mame intră în evidența unui medic ginecolog. Neavând asigurare medicală, este necesară achitarea primei consultații ginecologice, moment în care noi intervenim dacă acest lucru este solicitat. De asemenea, datorită stilului de viață a beneficiarilor noștri, am observat o nevoie de vitaminizare în rândul gravidelor. Rolul vitaminizării este prevenția pierderilor sarcinilor datorate vârstei tinere a beneficiarelor și nutriția deficitară a acestora. Până acum am asistat un număr 4 viitoare mămici.

În perioada ianuarie – iunie am asistat:

  • 157 de persoane în procurarea de documente de identitate (cărți de identitate certificate de naștere)
  • 362 cazuri medicale (atât rețete medicale cât și diferite tratamente oferite)
  • 25 de bebeluși cu lapte praf (majoritatea bebelușilor primesc câte o cutie de lapte praf pe săptămână)
  • 885 copii cu îmbrăcăminte și încălțăminte (o mare parte dintre copii au primit haine atât pentru sezonul rece cât și pentru cel cald)